I mars 2021 började Tigercat arbeta tillsammans med CM Labs Simulations för att utveckla en serie simulatorer som kommer att replikera funktionerna och beteendet hos Tigercats timmerskotare och hjulskördare. Simulatorn för hjulskördaren är den första som färdigställs.
Det finns många fördelar med att använda en simulator, inte bara vid utbildning utan även för att arbetsgivare ska kunna testa potentiella anställda. Företag kan mäta hur en förare kommer att prestera och använda den informationen när de tilldelar arbetsuppgifter.
Förare kan tränas med simulatorn utan risk för att utrustningen skadas och olika tekniker och nya metoder kan testas säkert och riskfritt. Genom att träna med en simulator använder man inte faktiska maskiner och saktar ner produktionen. När förare får praktisk utbildning med simulatorn kan de gå över till de faktiska maskinerna med en högre produktivitetsnivå och således lägre uppstartskostnad.
Tigercats simulatorer har tre skärmar samt all hårdvara och programvara som används för att kontrollera Tigercat-maskiner. Simulatorns programvara kommunicerar direkt med Tigercat-maskinens programvara så att kontrollerna är identiska med kontrollerna på en faktisk maskin. Alla justeringar som kan göras på maskinen kan också göras på simulatorn, vilket inte bara utbildar föraren i motorik, utan också effekten av de många justeringar som finns tillgängliga för förare.
Tigercats simulatorer är utrustade med ett faktiskt förarsäte, inklusive alla kontrollbaser, maskinens datoriserade kontrollsystem samt kontrollsystemet för skördeaggregat på skördarsimulatorn. Förarnas övergång från virtuell till faktisk maskin är nästan sömlös.
Tigercat VD för kortvirkessystem, Jon Cooper, förklarar, “Introduktionen av Tigercat-simulatorn ger återförsäljare ett värdefullt utbildningsverktyg som kan bespara maskinägare stora uppstartskostnader. Genom att använda simulatorn för att lära ut operativ färdighet i realistiska miljöer kan den nya föraren gå över till en faktisk maskin med mycket högre produktivitetsnivå från start. Detta kan ge extra produktionsinkomst och dyra maskinskador kan undvikas.