Tigercat lanserar RemoteLog

Publicerades: april 17, 2018

RemoteLog är ett nytt telematiksystem från Tigercat för data som spelar roll.

Tigercat är stolta över att kunna meddela lanseringen av RemoteLogTM, företagets nya telematiklösning. RemoteLog tog fram efter ett omfattande undersökningsarbete ute i fält som inkluderade feedback från kunder runt om i världen. Resultatet är en enkel, robust telematiklösning som fungerar även på de allra mest avlägsna platser.

Nu kan avverkningsföretag spåra prestandamätningar av maskinens nyckelfunktioner från sin dator eller surfplatta för att maximera maskinens produktivitet och minska driftskostnader. Projektingenjören för telematik Rob Archibald kommenterar, “RemoteLog är ett värdefullt nytt verktyg för skogsarbetare för att optimera produktiviteten och minimera driftstopp genom att alla viktiga data tillhands omedelbart.”

Avverkningsplatser ligger ofta långt utanför mobiltelefoners täckningsområden, så RemoteLog använder en satellitdataanslutning som ger världsomfattande täckning. Data uppdateras regelbundet och automatiskt till säkra servrar. Data inkluderar:

1. Maskinens plats och rörelser

2. Aktivitetstidslinje för att fastställa när en maskin inte används, är i drift, är nedstängd eller tankar

3. Bränslenivåer och -förbrukning

4. Mekaniska prestandaparametrar

5. Viktiga maskinmeddelanden

Dessa data presenteras på en enkel, lättnavigerad webbportal som fungerar på alla större webbläsare för datorer och surfplattor och är således tillgängliga överallt där det finns en internetanslutning. Ingen speciell förarutbildning krävs. Systemet samlar in och skickar data automatiskt. Omfattande rapportering och analys inbyggd i RemoteLog innebär att ägare på ett ögonblick kan se när maskinen fungerar eller om potentiella problem håller på att utvecklas.

Användare kan också ställa in varningar för att meddela servicepersonal. Återförsäljare kan se felkoder och annan viktig mekanisk information som hjälper till att ge rätt service och rätt reservdelar redan vid första besöket. Är hydraulvätskans temperatur högre än den ska vara? Är tryckfallet för stort över bränslefiltret? RemoteLog hjälper ägare att ta itu med enklare problem, såsom filterbyten, innan de blir till stora besvär och låter återförsäljare tillhandahålla förebyggande service för reservdelar och förbrukningsmaterial.

Hårdvarukomponenterna hos RemoteLog består av en satellitantenn ovanpå maskinen som är väl skyddad av ett polykarbonathölje. En telematik-datormudul sitter i hytten. Datormodulen ansluter till maskinens databuss för att läsa underhållsinformation och till satellitantennen för uppladdning av data. Datormodulen går i strömsparläge när maskinen är avstängd. Modulen stängs av automatiskt om maskinen inte har startats på tre dagar för att spara på maskinens batteri.

RemoteLog finns nu tillgänglig som ett fabriksinstallerat alternativ på alla Tigercat-maskiner. När den är specificerad på en ny maskinen kommer RemotLog med all nödvändig hårdvara och en gratis prenumeration till att börja med. När gratisprenumerationen upphör finns prenumerationsplaner att köpa via din Tigercat-återförsäljare. Kontakta din återförsäljare för att se om ett eftermonteringskit finns tillgängligt för din nuvarande Tigercat-maskin. Höljet till RemoteLogs satellitantenn är tillverkat av tålig polykarbonat.