Tigercat släpper den hjulgående skördaren 1165

Publicerades: januari 21, 2020

1165 är en mellanstor skördare väl anpassad för selektiv avverkning och slutavverkning. Med starka sväng- och nivelleringsförmågor som överträffar konkurrenterna är 1165 väl lämpad för branta sluttningar. Maskinen är tillgänglig i konfigurationer både med sex och åtta hjul.  

1165, som drivs av Tigercat-motorn FPT N67, uppfyller alla utsläppskrav för slutregioner för Tier 4 och är, tillsammans med utmärkt bränsleekonomi, fullt ut ett enkelt och pålitligt paket. Både Tier 4f- och Tier 2-alternativen tillhandahåller 210 kW vid 2000 rpm. 

Den hjulgående skördaren 1165 använder samma svängkomponenter som den större 1185, samt oscillerande och ledade mittsektionskomponenter som används på Tigercat-skotare. Den nya aktiva svängningsbalanseringstekniken ger oöverträffad maskinstabilitet även när den körs. Detta möjliggör krananvändning under körning vilket ökar produktiviteten. 

Den patenterade ER-kranen med lång räckvidd är energisnål och ger samma funktion som en parallellkran, men med enklare konstruktion och mindre underhåll. Den 9 m  långa kranen kommer som standard för aggregat upp till 1 600 kg och 11 m teleskopkranen för aggregat upp till 1 100 kg . 

Specifika redskap och lastbärarpumpar ger ordentligt oljeflöde för oavbruten kraft och flerfunktionsförmåga. Många hydrauliska komponenter är samma som i andra Tigercat-maskiner och effektiv hydraulsystemdesign och ledningar hjälper 1165 att tillhandahålla enastående produktivitet och optimal bränsleekonomi. 

Föraren synfält är oöverträffat i den tysta, bekväma, ergonomiskt utformade hytten. Den krökta kranen och de stora fönstren ger en klar siktlinje till det redskap som arbetar och den omgivande terrängen. Vridplattan med 360° kontinuerlig svängning ger starkt svängmoment. Nivelleringskapaciteten är 24° bakåt, 18° framåt och 18° sida/sida. Detta, tillsammans med fästklackarna som är inbyggda i ramen, underlättar avverkning i branta sluttningar där hjälpkabel används.